Echo

Onze praktijk is in het bezit van twee echo-apparaten. Tijdens de spreekuren in Doesburg en in Brummen van Nanna, Lotte en Marloes is er mogelijkheid om een echo te maken.

Met de huidige echo apparatuur is het kindje globaal in beeld te brengen. Veel afwijkingen zijn zeker in een vroeg stadium (nog) niet zichtbaar of worden, ook al wordt er zorgvuldig gekeken, tijdens een standaard onderzoek niet opgemerkt. Met andere woorden: een echo is geen garantie voor een gezonde baby.
Aan de andere kant brengt de echo wel eens onverwachte zaken aan het licht, die ongerustheid kunnen veroorzaken. In dat geval wordt je naar een gynaecoloog verwezen voor nader onderzoek.

De eerste echo zal rond 7 weken zwangerschap gemaakt worden om te kijken of er een kloppend hartje is. Dit wordt ook wel een vitaliteitsecho genoemt. Dit zal of net voor de intake of tijdens het intakegesprek gebeuren.

In een normale zwangerschap krijg je een termijnecho rond 10 weken. Met deze echo wordt gekeken of het kindje in de baarmoeder zit, of het hartje klopt en of de zwangerschapsduur overeenkomt met de eerste dag van de laatste menstruatie.

Rond 13 en 20 weken zwangerschap kun je een uitgebreide echo laten maken. Meer informatie hierover is te vinden onder het kopje prenatale screening.  

Soms is het nodig om meer echo’s te maken. Bijvoorbeeld als er tijdens het spreekuur getwijfeld wordt aan de groei of aan de ligging van het kindje. Ook als je een indicatie hebt om groeiecho’s te maken tijdens de zwangerschap zullen wij dit doen. Dit bespreken we altijd met je. Wij verrichten standaard bij 35 a 36 weken een liggingsecho. Bovenstaande echo’s worden allemaal vergoed door uw zorgverzekering.

Extra echo’s?  

Dit is mogelijk bij ons op de praktijk. We kunnen een ‘pretecho’ maken, waarbij we voor de leuk naar het kindje kijken. Vanaf 16-17 weken kunnen we naar het geslacht van de baby kijken.
De kosten van een echo op eigen verzoek zijn 40 euro. Hierbij kijken we 20 minuten.

Informatieavonden

Wij organiseren met enige regelmaat informatieavonden. Bekijk hieronder de lijst met informatieavonden.

Deel deze pagina