0313 - 475687

Wanneer aanmelden?

Rond de 6e-7e week van de zwangerschap is een goed moment om je bij ons aan te melden.

Dat  kan telefonisch of online. In het laatste geval neemt de assistente contact met je op. Er wordt dan een eerste afspraak ingepland. Het is niet nodig om eerst naar de huisarts te gaan. Meld in elk geval bij de huisarts dat je zwanger bent!

Na de aanmelding krijg je van ons alvast wat informatie toegestuurd met een korte vragenlijst. Dit kan zowel per post als per mail.  Het is handig als je deze informatie, gelezen en ingevuld, meeneemt naar de eerste controle. Verder dien je je legitimatiebewijs en je verzekeringsbewijs mee te nemen.

De eerste controle zal bij 8 a 9 weken plaatsvinden. Dit is een intakegesprek dat 50 minuten in beslag neemt. We zullen je een aantal vragen stellen over je ziektegeschiedenis, eventuele erfelijke aandoeningen in de familie, vorige zwangerschappen etcetera. 
We geven veel informatie over allerlei zaken die je moet gaan regelen en, desgewenst, informatie over onderzoeken naar aangeboren afwijkingen (prenatale screening). Meer informatie hierover kun je hier vinden. Bij deze controle kunnen we nog niet naar het hartje van de baby luisteren, dit zal tijdens de volgende controles wel plaatsvinden. Wel zullen we met de echo kijken of er een kloppend hartje te zien is. Soms kan het zo zijn dat die echo al voor de intake gemaakt is. Dit wordt ook wel een vitaliteitsecho genoemt.