Wanneer aanmelden?

Vanaf een positieve zwangerschapstest mag je je bij ons aanmelden! Zo kunnen we op tijd de eerste afspraken inplannen met je. 

Dat  kan telefonisch of online. In het laatste geval neemt de assistente contact met je op. De eerste afspraken worden dan ingepland. Het is niet nodig om eerst naar de huisarts te gaan, maar meld wel even dat je zwanger bent.

Na de aanmelding krijg je van ons alvast per mail wat informatie toegestuurd over voeding en de prenatale testen. Het is handig als je deze informatie leest voor de eerste controle. Als je na 3 dagen nog niets gehoord hebt van ons, mag je bellen op het spoednummer (de 1 toetsen).

Via het mailadres info@vroedvrouwenpraktijk.nl zijn wij ook altijd te bereiken (let op: dit is geen extra beveiligd mail adres, het online aanmeldformulier is dat wel!)

De eerste afspraak zal rond 7 weken plaatsvinden. Dit is een intakegesprek en indien gewenst een eerste echo. We zullen je een aantal vragen stellen over je ziektegeschiedenis, eventuele erfelijke aandoeningen in de familie, vorige zwangerschappen etc. Bij een vervolgafspraak zullen we uitleg geven over de testen (prenatale screening) die mogelijk is in de zwangerschap. Dit gaat bijvoorbeeld over de NIPT en de 13 en 20 weken echo. Meer informatie hierover kun je hier vinden. De echo om de uitgerekende datum vast te stellen (de termijnecho) zal plaats vinden tussen 10 en 12 weken. 

Informatieavonden

Wij organiseren met enige regelmaat informatieavonden. Bekijk hieronder de lijst met informatieavonden.

Deel deze pagina