de Kraamtijd


Als wij de bevalling begeleiden zal een kraamverzorgster ons ondersteunen bij de geboorte van het kindje. Zij zal na de bevalling ook de verzorging van moeder en kind doen. In de eerste 8 dagen na de bevalling zal ze de medische conditie van moeder en kind in de gaten houden door controles te doen. Ze heeft een signalerende rol en zal direct met ons overleggen als zich complicaties voordoen. Ook kijkt ze hoe het met jullie gaat en zal jullie geruststellen en helpen waar nodig. Daarnaast zal zij het gezin begeleiden in de verzorging van de baby, waaronder ook tijdens de borstvoeding.

Wij als verloskundige zullen in de kraamweek ook een aantal keren langskomen om te kijken hoe het gaat. Wij zijn, zoals ook in de zwangerschap, verantwoordelijk voor moeder en kind. Mochten er zorgen of complicaties zijn, komen wij altijd meteen langs! Ook als je tijdens de zwangerschap en bevalling onder zorg in het ziekenhuis bent geweest, kunnen wij je kraamperiode begeleiden. Dit mag tijdens de zwangerschap al aangeven, maar hoeft niet.

Na de eerste week sluiten wij het kraambed af, maar zijn zeker de eerste 6 weken te bereiken voor vragen, klachten of onzekerheden met betrekking tot de zwangerschap, bevalling of de kraamperiode. Daarnaast zullen het consultatiebureau en de huisarts de zorg overnemen en zijn dus ook aanspreekpunt.

Informatieavonden

Wij organiseren met enige regelmaat informatieavonden. Bekijk hieronder de lijst met informatieavonden.

Deel deze pagina