Kwaliteitswaarborging

Wij zijn aangesloten bij de KNOV. Dit staat voor Koninklijke Nederlandse Organisatie voor Verloskundigen. Wij staan allemaal ingeschreven in het kwaliteitsregister. Dit betekent dat we verplicht zijn om regelmatig onze kennis en vaardigheden bij te scholen zodat we altijd op de hoogte zijn en blijven van de nieuwe ontwikkelingen. Ook zijn de echoscopisten ingeschreven in het kwaliteitsregister voor Echoscopie.

Via deze organisatie, de KNOV, zijn de betalingsvoorwaarden, het klachten- en privacy-reglement geregeld.

Naast het waarborgen van kwaliteit door het kwaliteitsregister, doen wij dit ook door intensieve samenwerking met anderen. Zo werken wij nauw samen met verloskundigenpraktijken binnen de Kring Zutphen, het ziekenhuis binnen het VSV Zutphen (verloskundig samenwerkingsverband, waaronder gynaecologen, kinderartsen en verloskundigen) en vele andere disciplines binnen de geboortezorg (zie www.geboortezorgzutphen.nl)

PREM vragenlijst

Een manier om de kwaliteit te toetsen is het afnemen van een (verplichte) vragenlijst. Dit is de PREM vragenlijst en ontvang je als je bij ons onder zorg bent geweest. De vragenlijst krijg je binnen 6 weken na de bevalling en gaat over de totale zorg tijdens zwangerschap en bevalling (ook de eventuele zorg in het ziekenhuis). Je mag natuurlijk zelf kiezen of je deze vragenlijst invult, maar wij vinden het erg waardevol als zoveel mogelijk mensen dit doen!

Ook zouden wij het leuk vinden als je een review achter laat op Zorgkaart Nederland, zodat andere (aanstaande) ouders ons ook kunnen vinden!

Informatieavonden

Wij organiseren met enige regelmaat informatieavonden. Bekijk hieronder de lijst met informatieavonden.

Deel deze pagina