Borstvoeding

De praktijk heeft in 2010 het kwaliteitscertificaat van de WHO/Unicef ontvangen dat gaat over borstvoedingsvriendelijk beleid.

Wij werken volgens de richtlijnen van de Stichting Zorg voor Borstvoeding.
Dat betekent onder meer dat alle verloskundigen die werken in de praktijk regelmatig bijgeschoold worden door hun lactatiekundige collega Monique, maar ook dat moeizaam verlopende borstvoedingsituaties reeds in de kraamtijd besproken kunnen worden met haar.

Informatie over borstvoeding geven en de gezondheidsvoordelen die moedermelk geeft wordt op meerdere momenten gedurende de zwangerschap gegeven.
De verloskundige/lactatiekundige is altijd bereikbaar voor extra vragen. Ook geeft zij maand een cursus “Borstvoeding & Baby’s” die door de aanwezigen positief ontvangen wordt. De ene keer wordt de cursus gegeven op de eigen locatie in Doesburg, de andere keer in Velp bij de verloskundige collega’s (adres: President Kennedylaan 106) Opgeven voor een cursus is noodzakelijk. Dit kan via deze website.

Ook is het mogelijk om een borstvoedings-begeleidingspakket af te spreken met de lactatiekundige. Dat is weliswaar tegen extra betaling (zorg voor een aanvullend pakket van de zorgverzekering!) maar geeft de garantie dat er extra tijd, aandacht en een huisbezoek reeds in de kraamtijd geregeld worden. Klik hier voor verdere informatie.

Informatieavonden

Wij organiseren met enige regelmaat informatieavonden. Bekijk hieronder de lijst met informatieavonden.

Deel deze pagina