0313 - 475687
Informatieavonden

Wij organiseren met enige regelmaat informatieavonden. Bekijk hieronder de lijst met informatieavonden.

Bekijk alle informatieavonden

Informatie avonden

Wij hebben onze informatie-avonden vernieuwd!
Vanaf januari 2019 starten we met een cyclus van vernieuwde informatie-avonden!

3 avonden tijdens je zwangerschap:

1. Hoe leef je gezond tijdens je zwangerschap (en van wat voor kwaaltjes kun je toch last krijgen)?
2. De baby in je buik en de wereld om je heen: contact maken met je kindje en wat vindt de buitenwereld allemaal?
3. De bevalling: wat komt er op je af?

1 avond (of middag) met je kindje: hoe is het gegaan en hoe gaat het nu?

De avonden volg je in een vaste groep van maximaal 8 zwangeren. Je partner is van harte welkom als hij/zij dat leuk vindt!
Eigen inbreng: graag! Het thema van de avonden ligt vast, de onderwerpen kun je zelf aandragen.
Iedere avond wordt afgesloten met een praktische oefening waar je ook thuis wat aan hebt.

 

Borstvoeding en Baby’s

Elke maand wordt in de praktijk een cursus ‘Borstvoeding en Baby’s’ verzorgd door verloskundige Monique Franck, die tevens gediplomeerd lactatiekundige is. De cursus omvat twee avonden en wordt door de deelnemers als zeer positief ervaren. Omdat steun van de partner bij zowel de bevalling als bij de borstvoeding zeer zinvol is, zijn beide (a.s.) ouders welkom. Opgave voor de cursus kan hier. De kosten van de cursus zijn €25,00 per zwangere. Indien de partner meekomt zijn de kosten voor hem/haar €10,00. Voor klanten van Kraamzorg LiemersCare wordt de cursus volledig vergoed.

De cursus is ook open voor (a.s.) ouders die niet ingeschreven staan bij onze praktijk. De data voor deze cursussen staan hier aangegeven maar staan ook op het mededelingenbord in de wachtkamer

 

De bevalling

Tijdens deze maandelijkse avond geeft één van de verloskundigen voorlichting over de bevalling. Onderwerpen die aan bod komen zijn; thuis/ziekenhuis bevalling, wat heeft de verloskundige allemaal bij zich en wat kun je van haar verwachten. Wanneer bel je de verloskundige, wat is de taak van de kraamverzorgster enz. Opgave voor de voorlichtingsavond kan bij de balie van de verloskundige praktijk tijdens uw bezoek, telefonisch of via e-mail. De kosten van deze avond zijn gratis. Ook hierbij staat de eerstvolgende cursus hier aangegeven en op het mededelingenbord in de wachtkamer!